Pangaea Living | Tips voor een gezonde dag op kantoor
16139
post-template-default,single,single-post,postid-16139,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Tips voor een gezonde dag op kantoor

Tips voor een gezonde dag op kantoor

Ons lichaam is er niet op gemaakt om uren op een stoel achter een bureau te zitten. Dat weten we allemaal. Maargoed hier zitten we dan toch, op onze stoel achter ons bureau.. Daarom deel ik graag wat eenvoudige tips met jullie, omdat ik veel waarde hecht aan een gezond en fit lichaam. Niet dat ik mij zelf niet ook hartstikke schuldig maak aan onderstaande ‘overtredingen’, maar de eerste stap in een gezonde houding is bewustwording 😉

  1. Zit rechtop

Als ik zo om me heen kijk bij op diverse kantoren, zitten er aardig wat collega’s in quasimodo-houding achter hun computer. Rechtop zitten bevordert je bloedsomloop en concentratie en zorgt dat je lijf soepel blijft. Een eenvoudige manier om beter rechtop te blijven zitten, is diep vanuit je onderbuik adem te halen. Als je diep ademt, wordt je lichaam vanzelf gedwongen rechterop te zitten. Probeer het maar!

  1. Beweeg

“Zitten is het nieuwe roken”. Uit allerlei onderzoeken blijkt dat op een stoel zitten niet goed is voor je (in kleermakerszit op de grond daarentegen juist wel..!). Zorg dus dat je niet te lang in dezelfde houding zit, maak een wandelingetje naar de thee-automaat of doe een simpel bewegingsoefeningetje achter je bureau. Een paar keer je schouders ophalen of cirkels met je hoofd draaien brengt je lichaam alweer een beetje verlichting.

  1. Lach!

Ja, je bent op kantoor om te werken. Maar hoe meer lol je hebt met je collega’s, hoe productiever je bent! Lachen is gezond. Het geeft je energie en brengt je lichaam ontspanning. Na een goede schaterlach kan je je weer beter concentreren en bovendien ga je minder moe naar huis na een vrolijke dag. Dus: neem de tijd om te lachen met je collega’s. Vertel grappige anekdotes of struikel in de gang, alles is mogelijk!

  1. Drink meer water en minder koffie

Drinken is bedoeld om je lichaam te voeden, niet om je lichaam kunstmatig wakker te houden. Koffie geeft dezelfde ‘kick’ aan je lijf als een stress-situatie. Je hartslag gaat omhoog, je zintuigen worden scherper en je spieren spannen zich aan. Niet handig dus, om je lijf de hele dag in deze modus te zetten. Sla wat vaker de koffie af en drink water. En ja.. dat kan betekenen dat je wat eerder naar bed moet!

Er is uiteraard nog veel meer te zeggen over gezond werken, maar voor nu kan je weer aan het werk 😉

En.. zit je nog rechtop? 🙂

 

#gezondwerken #vrolijkweernaarhuis #gezondopkantoor #fluitendweernaarhuis

No Comments

Post A Comment