Pangaea Living | Mijn weg naar een spirituele naam…
16045
post-template-default,single,single-post,postid-16045,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Mijn weg naar een spirituele naam…

Mijn weg naar een spirituele naam…

Het is voor mij een heel proces geweest naar mijn spirituele naam toe. Niet omdat mijn geboorte-naam nou zo mooi is of dat ik er zoveel waarde aan hecht. Maar op de een of andere manier verbind je je naam toch aan je identiteit.

De vraag wie ben ik en wat mijn identiteit en doel hier op aarde is, is een van de redenen dat ik het spirituele pad volgens de leer van Yogi Bhajan ben opgegaan, na mijn eerste kennismaking ermee in de PI.
Ik ben nu een aantal jaren bezig met kundalini yoga en vrijwel meteen na mijn kennismaking met deze yoga ben ik de teacher training begonnen, letterlijk vier dagen nadat ik buiten stond. Het heeft echter nog even geduurd voordat ik er daadwerkelijk vol indook.

In het begin van mijn kundalini yoga pad had ik het excuus voor mijzelf om niet de stap te zetten een spirituele naam aan te vragen door te zeggen dat ik het gevoel nodig had dat ik het mocht aanvragen, wanneer ik het zou verdienen. In mijn ogen (op dat moment) moest je het verdienen een naam te krijgen. Je moest in elk geval minimaal 120 dagen sadhana hebben volgehouden, vond ik toen. Nou, in het begin van de opleiding had ik dat nog niet.

Karma komt in golven, zo ook dat van mij. Ik ging terug naar de PI om mijn karma verder uit te werken en toen begon het. Het yoga pad. De sadhana die elke ochtend gedaan wordt, de volle overgave en de 100% inzet in de meditatie elke dag en de volle commitment gewoon. Door mijn omgeving had ik heel veel tijd alleen met mijzelf. Ik had de tijd om elke dag uren en uren aan yoga en meditatie te besteden. Ik deed in het begin elke dag 5 uur aan yoga en meditatie; 2,5 uur aquarian sadhana in de ochtend en 2,5 uur meditatie in de avond. Sporten is in de gevangenis aan de orde van de dag, dus elke dag kon ik fitness en voetballen combineren met yoga. Zo kon ik ervaren wat de beste combinatie is om yoga met krachttraining te combineren.

Ik was er ook veel in contact met de geestelijk verzorgers, zoals de boeddhist en de pandit. Mijn geluk was dat de pandit al zijn hele leven yogi was en al van jongs af aan hatha yoga beoefende. Hij trainde mij in de hatha yoga en begeleidde mij in de leer van de veda’s, patanjali yoga filosofie en de hatha yoga zelf. Hij leerde mij alles wat hij wist en liet mij uiteindelijk examen doen als hatha yoga docent.

Na 16 maanden stond ik weer op vrije voeten en trok ik in bij de vrouw, die ik inmiddels mijn echtgenote mag noemen. Ondertussen had ik er zoveel uren yoga op zitten, dat ik het excuus toch echt niet meer kon gebruiken dat ik het nog niet zou verdienen om een spirituele naam te dragen. Het excuus werd vervangen door de discussie met mijzelf hoeveel ik van mijzelf wilde opgeven: Wat blijft er dan over..? Hoever wil ik dan gaan..? Wie ben ik…? Wat hoort wel en wat hoort niet bij mij? Is het wel echt waar dat ik dingen opgeef..? Is dat wel opgeven? Is dat dan echt van mij? Zijn mijn naam en wie ik ben onlosmakelijk met elkaar verbonden? Of is het gewoon een naam die ik kreeg van mijn ouders en die bij dit lichaam past, maar wat niks te maken heeft met mijn ziel..? Hoewel ik nieuwsgierig was naar mijn spirituele naam, waren dit vragen die mij bezig hielden. Ik was zoekende naar wat dan mijn echte identiteit is. Zoals je ziet, was ik er zelfs in mijn slaap mee bezig..

Na het krijgen van mijn naam weet ik op al die vragen eindelijk het antwoord.

Wat heeft me er dan, nog eens een jaar later, eindelijk toe geleid mijn spirituele naam aan te vragen? Toen ik de numerologie kreeg van mijn geboortedatum en de herkening had die daarmee samen ging, was mijn nieuwsgierigheid helemaal gewekt. Enige tijd later kreeg ik een healing bij een aura-healer, waarvan ik het effect zeker ook heb vernomen. Toen voelde het goed en de juiste tijd om mijn aanvraag te doen.

Als getrouwd stel krijg je normaliter dezelfde spirituele naam, vanwege het idee dat je als echtpaar hetzelfde spirituele pad bewandeld. Ik had echter heel sterk geprojecteerd dat ik mijn eigen naam verdiende. Ik ken mijn vrouw van de teacher training en zij had haar naam toen al, maar we doen beide even lang aan kundalini yoga, dus ik vond dat ik mijn eigen naam verdiende.

Toen ik vervolgens mijn eigen spirituele naam ontving, zette dit opnieuw een heel proces in gang. Ditmaal over de naam Ruud… Is Ruud mijn echte naam..? Als iemand ‘Ruud’ roept, voel ik mij aangesproken, uit gewenning. Ik schrijf altijd ‘Ruud’ achter de persoonlijke informatie blokken waar dan ‘naam:’ voor staat. Al heel mijn leven draag ik die naam en voor het eerst denk ik erover na wat dat voor mij betekent: Ruud..
In eerste instantie voel ik mij er dankbaar voor dat mijn ouders mij dit leven en deze naam hebben geschonken. Maar als ik ernaar kijk en ernaar luister en het probeer te voelen, merk ik dat er weinig tot geen echte vibratie is waar ik mij mee identificeer. Niet zoals ik nu ervaar bij mijn spirituele naam, zoals die klank vibreert naar mijn innerlijke IK. Naar mijn ziel. Ik voel mij op een heel andere manier aangesproken bij het voelen, horen en zien van deze naam en haar klank en vibratie door de kosmos.
Het past zo fijn. Ik voel mij er zo mee verbonden.

Bij de aanvraag had ik een persoonlijk verhaal geschreven. Omdat ik wist dat je dezelfde naam als je echtgenote krijgt, was ik verrast toen ik een deels andere naam ontving. Maar dat niet alleen! Ik ontving vervolgens ook nog een persoonlijke mail als reactie op mijn verhaal. Deze yogi schreef naar mij met zo enorm veel respect en bewondering voor wie ik ben en waar ik vandaan kom, dat ik er helemaal door ontroerd en in de war was. Ik ben niet gewend met zoveel respect en eer aangesproken te worden. Hij schreef mij onder andere dat mijn woorden alleen van een man kunnen komen die meermaals is getest door tijd en ruimte, dat ik een echte aanwinst ben voor de sangat, dat ik Yogi Bhajan vereer met mijn aanwezigheid in de kundalini yoga community en dat ik met mijn rijke ervaring zoveel mensen vooruit kan helpen. Ik heb deze email uitgeprint en aan mijn muur gehangen om de vibratie van zijn woorden te integreren in mijn leven.

Ik ben ontzettend dankbaar voor de naam die ik heb mogen ontvangen: Karta Prem Singh.
Nu mogen de klanken zijn werking gaan doen voor mij. Nu mag het zich gaan ontvouwen in tijd en ruimte. Ik mag de kracht van de naam tot mij laten komen door de vibratie van de klanken zoveel mogelijk in mij op te nemen. Ik mag mijzelf zo noemen.

Ik ben de leeuw die de onverschrokken belichaming is van God’s hemelse liefde, altijd handelend vanuit Zijn wil.

Ik ben de man van Kamal Prem Kaur. Ik ben Karta Prem Singh. Aangenaam.

1Comment
  • Jot Prakash
    Posted at 06:31h, 23 October Reply

    Mooi Karta Prem Singh,
    Welkom! Dank voor je woorden.

    Liefs Jot Prakash kaur

Post A Comment