Pangaea Living | aquarian sadhana
15755
page-template-default,page,page-id-15755,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

aquarian sadhana

Dear non-dutch speakers. Since most of our yoga students are Dutch, this part of the site is in Dutch. Please feel free to contact us if you have any questions about lessons.

Aquarian Sadhana

De Aquarian Sadhana is een ochtenddiscipline die beoefend wordt in de uren voor zonsopgang. De discipline is door Yogi Bhajan (brenger van Kundalini Yoga naar het westen) aan ons gegeven om ons sterk te maken voor de veranderingen en uitdagingen van het dagelijks leven in de 21e eeuw.

Intuitie, psychische en mentale veerkracht, zelfbewustzijn en een nieuwe diepgang in spiritualiteit kunnen ons helpen onze identiteit te behouden tegenover wereldwijde veranderingen, hardvochtige competitie, informatie overload en ecologische uitdagingen. De Aquarian Sadhana helpt om deze aspecten in onszelf te versterken.

Kundalini Yoga communities over de hele wereld beoefenen met elkaar de Sadhana, zowel in een groep als individueel. Het beoefenen van de Sadhana in een groep ontwikkeld groepsbewustzijn, wat het effect van de meditaties versterkt. Veel mensen beleven de Sadhana als een bijzondere ervaring.

Getting up for sadhana in the morning is a totally selfish act – for personal strength, for personal intuition, for personal sharpness, for personal discipline, and overall for absolute personal prosperity.  –  Yogi Bhajan

We nodigen je dan ook van harte uit om dit ook te komen ervaren. De Aquarian Sadhana wordt gratis aangeboden. Je hebt de mogelijkheid om een donatie te doen.

 

Voorbereiding

De Aquarian Sadhana wordt gegeven in een neutrale omgeving. Om optimaal effect te kunnen ervaren van de Aquarian Sadhana, zijn er daarom de volgende richtlijnen:

– Neem wanneer je opstaat een koude douche. Dit is in het begin soms wennen, maar je lijf warmt snel op waardoor het water niet meer koud aanvoelt (echt waar!). Begin met je handen en voeten. Laat het water niet direct over je bovenbenen stromen. Houd na de koude douche je sokken nog even uit.
– Drink twee glazen water.
– Draag schone, bij voorkeur witte kleding.
– Bedek je hoofd met een tulband of hoofddoek.
– Gebruik geen parfum of andere sterke geuren.

Je kunt een doek meenemen voor op je matje en een thermosbeker thee.

 

De aquarian sadhana’s worden op verschillende momenten georganiseerd. Hou hiervoor de website en facebookpagina is de gaten.